Feel Eco vyvinulo novou řadu hypoalergenní kosmetiky Baby

Rozhovor s Radkem Martákem, ředitelem výzkumu a vývoje značky Feel Eco o nových produktech hypoalergenní kosmetiky Baby, které byly vyvinuty pro děti od prvních dnů jejich života a které jsou vhodné i pro ekzematiky, alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Radek Marták vystudoval VUT v Brně a VŠCHT v Praze a od ukončení studia se v břeclavské zelené továrně věnuje vývoji kosmetiky, pracích a čisticích prostředků pod značkou Feel Eco od jejího vzniku. 

Proč by měli rodiče miminek sáhnout právě po produktech řady Feel Eco Baby?

Když jde o děti, nechcete dělat kompromisy v kvalitě produktů, které by případně mohly mít negativní vliv na zdraví dítěte. Feel Eco je z tohoto hlediska především sázka na jistotu. Feel Eco Baby kosmetika získala výborné hodnocení v náročném hypoalergenním testu (HRIPT), je bez parfémů, problémových konzervantů a je vhodná pro ekzematiky, alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Celá řada Feel Eco Baby nabízí i produkty na praní a mytí. Patří sem tedy i Baby prací gel, prostředek na mytí dudlíků nebo Baby odstraňovač skvrn, který letos vyhrál ocenění Volba spotřebitele v kategorii Ekologické prostředky na praní.

Jaké produkty v rámci řady Baby nabízíte, co obsahují a jaké mají účinky na pokožku miminek?

Řadu produktů Baby hypoalergenní kosmetiky jsme vyvinuli speciálně jako úplně novou řadu produktů pro děti, a to v té nejvyšší kvalitě. Patří sem Feel Eco Baby hypoalergenní koupelový olej, Feel Eco Baby hypoalergenní sprchový gel a Feel Eco Baby hypoalergenní šampon.

Dětská pokožka kupodivu nepotřebuje naprostou většinu aktivních látek, které známe ze složení kosmetiky pro dospělé. Pokožka novorozenců nemá vyvinutou nejsvrchnější vrstvu kůže a postrádá tedy účinnou bariéru dostatečně chránící spodní vrstvy kůže před difuzí (vysycháním) vody z pokožky, proti vnikání cizorodých látek a před napadením mikroorganismy. Funkční ochranná bariéra se u pokožky dítěte postupně vytváří od narození, spolu se strukturním vývojem strata cornea (nejsvrchnější vrstva kůže). Téměř zcela je dokončena až po 3 letech věku dítěte.

 
"Naše produkty používáme i doma ve svých rodinách, máme s nimi tedy osobní pozitivní zkušenosti a se skutečnou důvěrou je pak také můžeme nabídnout i našim zákazníkům."

 

Od narození do 1 roku života

Pro období od narození, přibližně do půl až jednoho roku života dítěte je ideální používání nepěnivého hydrofilního koupelového oleje samotného, nebo následně po omytí některých částí těla sprchovým gelem. Olej neobsahuje žádné vysoce účinné tenzidy vysušující pokožku, pouze jemné emulgátory, které umožňují tvorbu čisticího mléka po kontaktu s vodou a usnadňují oplachovaní přebytečných rostlinných olejů z pokožky. Obsažené lipofilní hydratační složky se spolu s rýžovým a makadamiovým olejem ukládají v tenké vrstvě na povrchu pokožky, přispívají k ochranné funkci pokožky a působí proti jejímu vysušování.

Od půl až 1 roku života

Po zhruba půl až jednom roce od narození získává pokožka batolete alespoň základní úroveň odolnosti, což umožňuje dlouhodobé používání pěnivých produktů jako sprchový gel a šampon. Oba produkty obsahují hojivý panthenol a speciální hydratační složky, jsou PEG-free, první z nich dokonce sulfate-free. Feel Eco tak nabízí plynulý přechod z nepěnivého koupelového oleje na hypoalergenní sprchový gel, který je vhodný i pro mytí kratších vlásků. Při jeho aplikaci se na pokožce rovněž ukládají pečující hydratační lipofilní látky posilující ochrannou funkci. Pro delší vlásky však obsah ochranných látek může přinášet pocit ztěžknutí, u kudrnatých vlásků někdy i zhoršení rozčesávání. A to je ten správný okamžik pro použití třetího přípravku řady, Feel Eco Baby hypoalergenního šamponu. U něj je poměr mezi čisticí schopností a uvolňováním ochranných látek nastaven více ve prospěch čištění a snadnějšího rozčesávání.

Jak dlouho jste produkty hypoalergenní kosmetiky řady Feel Eco Baby vyvíjeli?

Pokud jde o řadu produktů Baby kosmetiky, která díky své vysoké kvalitě patří mezi ty, kde je vývoj asi nejdelší, tak tu jsme vyvíjeli přibližně 1 rok, včetně různých zkoušek a ověřování kvality surovin. Produkty pro naše děti u nás mají standard kvality nastaven v rámci celého portfolia nejvýš. Baby kosmetika má tedy řádné hypoalergenní testy a produkty jsou opravdu bezpečné od prvních dnů života našich nejmenších.

Jaké máte plány do budoucna? Chcete Feel Eco Baby řadu dále rozšiřovat?

Našim cílem je neustálá inovace a vývoj produktů. Řídíme se hlavně podle požadavků našich zákazníků, kteří jsou pro nás v mnohém inspirací a klíčovým faktorem při tvorbě všech našich produktů a služeb.

DSC_7131_web

 

Mgr. Stanislav Pávek, specialista vývoje na přírodní kosmetiku, pod jehož pečlivým dohledem vznikla nová řada unikátních produktů Feel Eco Baby.